>> KOLOFON FORLAG AS
  Bygdøy Allé 21
0262 Oslo
Telefon: 22 82 51 00
Telefaks: 22 82 51 01
E-post: post@kolofon.no
 
Din handlekurv er tom
  Nettbutikk >> Sakprosa >> Mat og drikke >> Den store oppskriftsboken for retter av klippfisk og stokkfisk

Den store oppskriftsboken for retter av klippfisk og stokkfisk

ISBN 978-82-300-1315-1

Anders J. Hyvik
 

Anders J. Hyvik startet sin karriere som elev på Croftholmen Yrkesskole for Sjømenn på Stathelle, oktober 1958. 3 måneder senere mønstret han på M/T «Polarprins» i Livorno, Italia.

Derfra bar det ut i den store verden. For tusenvis av gutter på den tiden var det nok av jobber å få, eventyrlysten var stor, og mulighetene for en karriere til sjøs var ikke det verste å se fram til.

Der smakte unge Hyvik bacalao for første gang: det var ingen gastronomisk opp­levelse. Etter flere forsøk overvant han skrekken, og som de fleste sjøfolk, ble han en svoren tilhenger av bacalao.

Hyvik reiste hjem etter drøye 3 år og tok kokkskolen i Sandefjord.
Etter 3 strake år på sjøen, tok han stuertskolen, også den i Sande­fjord. Etter stuertskolen tjenestegjorde han i marinen.

Hyvik seilte som stuert til han gikk i land i 1975. Kone og barn ble prioritert.

Skjebnen ville det slik at det var ledig jobb på Croftholmen Maritime Skole, som navnet var forandret til. I dag heter den Croftholmen Videregående Skole, med mange linjer, også hotel- og næringsmiddelfag. Hyvik underviste i kokkfag ved skolen.

En viktig del av opplæringen til unge kokker er også å holde mattradi­sjoner ved like, blant annet tradisjonsrik skipskost som bacalao. Det har alle elever som har gått kokklinjen ved Croft­holmen skole lært grundig.

Boka er antakelig for spesielt interesserte. Vi håper det er mange av dem. Det finnes tusener av oppskrifter på retter av klippfisk og stokkfisk. I denne boken er det én for hver av de 365 dagene i året med én ekstra for skuddår. Det bør holde, selv for en klippfisk og stokkfiskelsker.


 
   
 Skriv ut 
Pris:398  Antall:  
 
3 av 12
Motta nyheter om Kolofon?
skriv din e-mail her:
 
Pressen skriver :
Grunnlov og frihet
Er grunnlov og frihet turtelduer eller erkefiender? Historien om 1814 og den frihetsgivende grunnlovsakten er velkjent.
Relaterte artikler:
Petter Dass' Gjestebud
Kokeboken uten melk
Vår kjære potet
I all enkelhet
Vandringer i Whiskyland
Glutenfrie tradisjoner fra hele verden
Glædelig jul uten melk og gluten!
Mat og opplevelser
Olivenolje
Whiskeyvandringer
Takk for maten?
Pålogging til vår nettbutikk:
Brukernavn/
E-post
Passord:
Bli Kolofon kunde   
har du glemt ditt passord?
trykk her
Forsiden | Nettbutikk | Kontakt

© Copyright 2006 Kolofon, Utviklet av Assist2net.no.

Søk Forsiden Forsiden Søk Send Mail Sidekart