>> KOLOFON FORLAG AS
  Bygdøy Allé 21
0262 Oslo
Telefon: 22 82 51 00
Telefaks: 22 82 51 01
E-post: post@kolofon.no
 
Din handlekurv er tom
  Nettbutikk >> Sakprosa >> Mat og drikke >> Den store oppskriftsboken for retter av klippfisk og stokkfisk

Den store oppskriftsboken for retter av klippfisk og stokkfisk

ISBN 978-82-300-1315-1

Anders J. Hyvik
 

Anders J. Hyvik startet sin karriere som elev på Croftholmen Yrkesskole for Sjømenn på Stathelle, oktober 1958. 3 måneder senere mønstret han på M/T «Polarprins» i Livorno, Italia.

Derfra bar det ut i den store verden. For tusenvis av gutter på den tiden var det nok av jobber å få, eventyrlysten var stor, og mulighetene for en karriere til sjøs var ikke det verste å se fram til.

Der smakte unge Hyvik bacalao for første gang: det var ingen gastronomisk opp­levelse. Etter flere forsøk overvant han skrekken, og som de fleste sjøfolk, ble han en svoren tilhenger av bacalao.

Hyvik reiste hjem etter drøye 3 år og tok kokkskolen i Sandefjord.
Etter 3 strake år på sjøen, tok han stuertskolen, også den i Sande­fjord. Etter stuertskolen tjenestegjorde han i marinen.

Hyvik seilte som stuert til han gikk i land i 1975. Kone og barn ble prioritert.

Skjebnen ville det slik at det var ledig jobb på Croftholmen Maritime Skole, som navnet var forandret til. I dag heter den Croftholmen Videregående Skole, med mange linjer, også hotel- og næringsmiddelfag. Hyvik underviste i kokkfag ved skolen.

En viktig del av opplæringen til unge kokker er også å holde mattradi­sjoner ved like, blant annet tradisjonsrik skipskost som bacalao. Det har alle elever som har gått kokklinjen ved Croft­holmen skole lært grundig.

Boka er antakelig for spesielt interesserte. Vi håper det er mange av dem. Det finnes tusener av oppskrifter på retter av klippfisk og stokkfisk. I denne boken er det én for hver av de 365 dagene i året med én ekstra for skuddår. Det bør holde, selv for en klippfisk og stokkfiskelsker.


 
   
 Skriv ut 
Pris:398  Antall:  
 
3 av 12
Motta nyheter om Kolofon?
skriv din e-mail her:
 
Pressen skriver :
Haiku om fjell
Gjennom den tradisjonelle japanske diktforma haiku, fylgjer vi fjella gjennom livet eller livet gjennom fjella. 
Grunnlov og frihet
Er grunnlov og frihet turtelduer eller erkefiender? Historien om 1814 og den frihetsgivende grunnlovsakten er velkjent.
Relaterte artikler:
Petter Dass' Gjestebud
Kokeboken uten melk
Vår kjære potet
I all enkelhet
Vandringer i Whiskyland
Glutenfrie tradisjoner fra hele verden
Glædelig jul uten melk og gluten!
Mat og opplevelser
Olivenolje
Whiskeyvandringer
Takk for maten?
Pålogging til vår nettbutikk:
Brukernavn/
E-post
Passord:
Bli Kolofon kunde   
har du glemt ditt passord?
trykk her
Forsiden | Nettbutikk | Kontakt

© Copyright 2006 Kolofon, Utviklet av Assist2net.no.

Søk Forsiden Forsiden Søk Send Mail Sidekart