>> KOLOFON FORLAG AS
  Bygdøy Allé 21
0262 Oslo
Telefon: 22 82 51 00
Telefaks: 22 82 51 01
E-post: post@kolofon.no
 
Din handlekurv er tom
  Nettbutikk >> Sakprosa >> Mat og drikke >> Hva hadde Tordenskiold i lasten?

Hva hadde Tordenskiold i lasten?

En mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkken
ISBN 978-82-300-1451-6

Anne Lene Lie
 

Ny mathistorisk bok fra forfatter Anne Lene Lie, illustrert av fotograf Per Heimly.

Det vi i dag anser som gourmetmat har røt­ter flere hundre år tilbake, til en tid hvor det var viktig å overgå hverandre i overflod, imponerende retter og nye trender fra Europa.

Renessansen var en tid for gjenfødelse og gjenoppliving, som et mottrekk til den mørke middelalderen. Renessansen var både fargerik og ekstrem, verdslig og fornyende.

Det sanselige var et viktig element i både kunst, arkitektur og eksperimentering innen kokekunst. Gjennom måltidet skulle alle sanser tilfredstilles, ikke minst det visuelle. Kunstferdige mat­installasjoner ble bragt fram til musikk fra innleide orkestre.

Renessansens kokekunst i Skandinavia var ikke, som alminnelig oppfattet, primitivt og lite spennende, men tvert i mot kunstferdige tillaget og anrettet med eksotiske råvarer og krydder importert fra alle verdenshjørner.

Hva har egentlig Peter Wessel Tordenskiold med dette å gjøre.

Som 1700-tallets dristige og arrogante sjøkaptein, kombinerte han sine krigertokter mot svenskene ved å gjøre seg rik på kapring av krigs- og handelsskip han tok som prise.

Skipshandelen var selve hovedpulsåren fra fremmede havner og inn til Skandinavia, der eksotiske varer fra Middelhavet, Østen og Afrika skulle tilfredsstille den kresne og kravstore gane blant adel og nyrike.

Velkommen til en historisk matreise!


Anne Lene Lie har gitt ut flere bøker, blant annet om matkultur, urter og medisinplanter. Hun har drevet vingård i Italia og serveringssted ved den italienske Riviera. Hun bygget opp og drev Trollviken gjestegård i Nordland hvor nettopp historisk mat sto på menyen.

Per Heimly, kjent fra flere tv-produksjoner som kjendisfotograf, har hatt samarbeid med Anne Lene Lie på tidligere bokutgivelser om mat og urter. Nå serverer han oss de kondisjonertes matretter sett gjennom kameralinsen, tilrettelagt av forfatteren og i samarbeid med flere kjøkkensjefer.

 
   
 Skriv ut 
Pris:369  Antall:  
 
2 av 12
Motta nyheter om Kolofon?
skriv din e-mail her:
 
Pressen skriver :
Haiku om fjell
Gjennom den tradisjonelle japanske diktforma haiku, fylgjer vi fjella gjennom livet eller livet gjennom fjella. 
Grunnlov og frihet
Er grunnlov og frihet turtelduer eller erkefiender? Historien om 1814 og den frihetsgivende grunnlovsakten er velkjent.
Relaterte artikler:
Petter Dass' Gjestebud
Kokeboken uten melk
Vår kjære potet
I all enkelhet
Vandringer i Whiskyland
Glutenfrie tradisjoner fra hele verden
Glædelig jul uten melk og gluten!
Mat og opplevelser
Olivenolje
Whiskeyvandringer
Takk for maten?
Den store oppskriftsboken for retter av klippfisk og stokkfisk
Pålogging til vår nettbutikk:
Brukernavn/
E-post
Passord:
Bli Kolofon kunde   
har du glemt ditt passord?
trykk her
Forsiden | Nettbutikk | Kontakt

© Copyright 2006 Kolofon, Utviklet av Assist2net.no.

Søk Forsiden Forsiden Søk Send Mail Sidekart