KOLOFON FORLAG AS
KOLORITT FORLAG AS

Nedre Slottsgate 5
0157 Oslo
Telefon: 22 82 51 00
Telefaks: 22 82 51 01
E-post:post@kolofonshop.noHar du bekymret deg over ditt eget eller andres alkoholforbruk? Har du lurt på hvor disse «håpløse alkoholikerne og andre rusavhengige» befinner seg? De er midt iblant oss. Noen ganger synlige, men som oftest usynlige. De skjuler seg bak fasaden, «bak speilet». De fleste er slike som meg, helt vanlige mennesker med et helt vanlig liv, mange i jobb, inntil de mister kontrollen og rusen tar over.

Det snakkes mye om slanking, røykekutt og godterikutt, men lite om alkoholkutt. Det holdes mange kostholds-, slanke- og røykeavvenningskurs, men nesten ingen alkoholavvenningskurs. Hvorfor? Hva er det vi skammer oss over? Hvorfor er det så lett å stigmatisere og fordømme mennesker med rusproblemer når de fleste av oss kjenner noen som sliter med akkurat dette? Vi må tore å snakke om alkoholproblemer på lik linje med andre livsstilssykdommer, eller avhengighetslidelser, i stedet for å lukke øynene for en ubehagelig sannhet og et stort samfunnsproblem: at stadig flere får problemer med alkohol eller andre rusmidler.

Min stemme handler ikke om forbud og fanatisme. Jeg vil i stedet bidra til bevisstgjøring om at noen blir syke av alkohol. Når rusen begynner å kreve, er det ikke lenger en nytelsessykdom, men en reell sykdom som ødelegger relasjoner, økonomi og et meningsfylt liv i mestring. De to bøkene mine handler om meg og min historie, min kamp, mine utfordringer og min vilje knyttet til min alkoholavhengighet. Håpet er at det kan hjelpe deg eller dine, eller gi andre en bedre forståelse av hva akkurat dette handler om.